“Музеї України” в культурологічному рейді на Мелітополь

 

Шеф-редактор журналу “Музеї України” Наталка Іванченко продовжує поїздки прифронтовою зоною  і прилеглими до зони АТО областями.

Реалізується кілька культурологічних патріотичних проектів під егідою Мінмолодьспорту, Мінкульту, Донецької ВЦА і Запорізькою ОДА.

Лише у жовтні було дві поїздки Донеччиною і вже друга на Запоріжжя.

Цього разу акції проходять у стратегічно важливому Мелітополі, який через важливе географічне розташування, опиняється на вістрі ймовірного військового удару путіністів як з Криму, так і від Маріуполя… Не забуваємо, що Кремль так і не відмовився офіційно від планів пробити “коридор” до Криму, особливо активізувавшись перед виборами Президента США…

Тому посилення патріотичної роботи на півдні Запорізької області, організація етнографічних фестів, яскравих виставок, театральних вистав, пожвавлення культурного життя громад, утвердження української мови теж є стратегічним завданням!

300x200-images-2016-09-img_00229999-Лише кілька днів тому, разом з керівником Департаменту культури Запорізької ОДА Владиславом Мороко і начальником Управління культури Донецької ОДА Аліною Певною, ми відкривали патріотичні акції у Краматорську, між областями підписано меморандум про співпрацю. – розповіла шеф-редактор журналу “Музеї України”, куратор акцій довкола зони АТО Наталка Іванченко, – Перед тим презентували історію українських прапорів в музеї Запоріжжя. Нині дісталися Мелітополя, де відбувається справжнє українське свято! Треба думати про поширення подібних ініціатив саме на Сході і Півдні України!

13-638-Повернення до духовних джерел, розвиток української мови, традицій, історії, патріотичне виховання молоді є нашим пріорітетом! – заявив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА Владислав Мороко, – Прекрасно, що на рівні Мінкульту, Мінмолодьспорту, інших відомств, розпочато дієві культурологічні програми, які дуже стимулюють активність і розвиток місцевих державних структур, громадських організацій, освітніх закладів! І масштабні заходи в Мелітополі є тому прикладом!

Культурологічна діяльність на Сході і Півдні продовжується!

Команда часопису “Музеї України”, за підтримки державних і громадських структур готується до нових, не завжди безпечних, але захоплюючих подорожей!

Музеї України

Залишити коментар